Niculescu, provocare pentru Serena: 10 șanse de break, 3 break-uri, 4 mingi de meci salvate. VICTOR(IE) Hănescu: demonstrație de forță cu serviciul. Halep, succes pentru Nicia

Niculescu, provocare pentru Serena: 10 șanse de break, 3 break-uri, 4 mingi de meci salvate. VICTOR(IE) Hănescu: demonstrație de forță cu serviciul. Halep, succes pentru Nicia
  • Publicat:
  • Actualizat:
  •  Simona Halep, Monica Niculescu, Victor Hănescu și Horia Tecău au fost cei patru reprezentanți ai României aflați la serviciu, la Indian Wells, în cea de-a doua zi care a programat meciuri de pe toate cele patru tablouri principale de simplu și dublu, ATP și WTA.
  • Halep (3 WTA) a debutat cu victorie la Indian Wells în fața Dariei Gavrilova (106 WTA): 2-6, 6-1, 6-2, la capătul unui meci care a urmat un scenariu cunoscut de la Dubai, din meciul cu Pliskova: debut greoi, încălzire prelungită și revenire spectaculoasă după o dublă intervenție a lui Victor Ioniță. În turul 3, Simona va juca împotriva favoritei 26, Varvara Lepchenko.
  • Horia Tecău și Jean-Julien Rojer, favoriți patru, au fost eliminați încă din primul tur al turneului de la Indian Wells de un cuplu inedit, format din doi jucători de simplu, aparținând unor generații diferite: dublul campion de Grand Slam, Andy Murray și speranța australienilor, Thanasi Kokkinasis, scor 3-6, 5-7.
  • Succes uriaș pentru Victor Hănescu (146 ATP) la revenirea pe tabloul principal al unui turneu de 1.000 de puncte în fața unui rival familiar, rusul Mihail Iujnîi (64 ATP): 6-3, 6-4, în 70 de minute în care a fost intangibil pe serviciu. În turul doi, bucureșteanul îl va întâlni pe italianul Andrea Sappi, favorit 30 la Indian Wells.
  • Monica Niculescu (68 WTA) a impresionat, dar a pierdut meciul vedetă de pe terenul central al complexului californian, împotriva Serenei Williams, în partida revenirii americancei, după o pauză de 14 ani, la turneul deținut de Larry Ellison – dublu 7-5 pentru liderul mondial.
  • Foto: NEAL TROUSDALE / www.opentenis.ro

Monica Niculescu a impresionat pe terenul central de la Indian Wells, cu o prestație memorabilă, în ton cu ocazia revenirii „acasă” a Serenei Williams. „Nu am mai jucat niciodată împotriva unei jucătoare ca ea. Este o luptătoare incredibilă„, a punctat la final liderul mondial, care a trăit meciul mai intens decât pe o finală de turneu de Mare Șlem: a țipat, a strâns pumnul, a dat ochii peste cap, a experimentat întreaga gamă de emoții de la uimire la frustrare și și-a ținut cu greu în frâu lacrimile, într-un duel în care a greșit mult peste standardele ei.

Jucătoarea din Slatina a avut inițiativa în ambele seturi, însă a cedat de fiecare dată în fața tăvălugului Serena, intrată în meci cu un apetit ofensiv uriaș.

Simona Halep și Victor Hănescu au fost performerii României, vineri, cu victorii contrastante. „Halepeno”, așa cum este alintată constănțeanca de Brad Gilbert, a avut nevoie de un set întreg pentru a intra cu adevărat în partidă, în fața Gavrilovei, o jucătoare inspirată la debut, dar prea instabilă emoțional începând cu setul secund. Simona a valorificat bine intervenția în teren a lui Victor Ioniță, antrenorul convocat de urgență după seria de patru game-uri consecutive din manșa întâi puse pe tabelă de rusoaica de 21 de ani. O dată ajunsă însă pe linia corectă, Simona nu a mai cedat nici un centimetru adversarei sale, terminând meciul în ritm de croazieră.

Victor Hănescu a oferit surpriza zilei în tabăra românească, cu un succes desprins parcă din zilele bune ale bucureșteanului, atunci când cocheta cu Top 30. Serviciul lui „Hăne” a fost de zece, nu doar prin prisma celor zece ași trecuți pe lângă Iujnîi, ci prin constanța și eficiența obținută în propriile game-uri. 70 de minute i-au fost suficiente jucătorului de 33 de ani pentru a se impune în primul meci de pe tabloul principal al unui turneu ATP în 2015.

Horia Tecău și Jean Julien Rojer s-au înclinat în fața „băieților în negru”, Andy Murray și Thanasi Kokkinasis, 3-6, 5-7, confirmând dificultățile în fața unor jucători de simplu, intrați la joc la dublu ocazional.

Așa am trăit maratonul nocturn de la Indian Wells, cu două victorii și două înfrângeri pentru români:

06:16 VICTORIE SERENA WILLIAMS, 7-5. 7-5, la capătul a două seturi cu scenariu similar. Monica Niculescu i-a ținut piept timp de 123 de minute liderului mondial, într-o partidă cu accente dramatice, în care Serena nu și-a putut ține în frâu emoțiile.


06:08 Finalul trebuie să fie la fel de dramatic pentru Serena Williams precum întregul meci: liderul mondial vrea să încheie cu winner meciul, însă trimite prea lung. Game-ul trece pe lângă Williams, iar Monica ajunge la 5-5, după două mingi de meci salvate.


05:58 Monica Niculescu servește din nou sub presiune, la 4-5 în setul doi, pentru a rămâne în meci. Williams joacă mult sub potențial, dar este aproape de a-și obține rsuccesul de revenire mult-visat.


05:45 Monica egalează la 3 în setul doi, după un punct în care a îngenunchiat-o la propriu pe Serena, în apropierea plasei. Williams exagerează reacțiile după fiecare punct.


05:35 Serena suferă pentru fiecare punct pe centralul de la Indian Wells.


05:29 Un spectator neașteptat pentru meciul Serenei: Nick Kyrgios a răspuns pe Twitter postării de pe contul turneului de la Indian Wells. „Serena este o asemenea legendă”.


05:26 Patrick Mouratoglou aplaudă în picioare primul game câștigat cu serviciul în setul doi, intrat în contul elevei sale, pentru 2-1. Iată și statistica setul 1


05:11 SET WILLIAMS, 7-5 Monica oprește neinspirat punctul la 40-40, pe prorpiul serviciu, după ce Williams i-a făcut cadou trei puncte cu greșeli neforțate. Mingea Serenei este în teren, iar americanca nu are nevoie de altă invitație: se năpustește la fileu în punctul următor și trimite necruțător pe lângă tricolora fixată pe centrul terenului. Monica are toate motivele să suspine după acest set  de debut al meciului, în care Serema a greșit copios: 33 de erori neforțate, față de 15 ale Monicăi. Și raportul loviturilor câștigătoare este însă uriaș: 22-1 pentru americancă.


05:06 Serena Williams este super-agresivă și super-inconstantă în acest prim set, care depășește 55 de minute de joc. După ce a servit pentru set, Monica a avut o nouă oportunitate de break, spulberată de câștigătoarea a 19 titluri de Mare Șlem, la simplu, cu 20 de lovituri câștigătoare deja în rubrica sa de statistică. 6-5 și Monica servește de această dată pentru a împinge setul în tie-break.


04:58 Re-break Serena. Americanca intră mult în teren la retur, dând senzația că este pregătită să returneze chiar din interiorul careului de serviciu și obține break-ul în game-ul zece.


04:52 Serena rămâne în viață în primul set, câștigând un nou game autoritar pe propriul serviciu. Williams crește nicelul decibelilor, izbucnind după fiecare dintre cele patru puncte câștigate pentru a duce scorul la 4-5.


04:50 Monica surprinde în continuare: la 0-30 pe propriul game, câștigă patru puncte consecutive, pentru a se desprinde la 5-3.


04:44 Tactica serenei Williams este clară: lovituri repetate pe reverul cu două mâini al Monicăi și accelerare câștigătoare pe dreapta româncei. liderul mondial ratează o finalizare relativ ușoară din interiorul terenului și apoi cedează break-ul, cu o dublă greșeală. 4-3 pentru Monica


04:36 Serena pune lucrurile la punct cu un game alb, în care Monica a trimis în două rânduri în banda fileului, chiar pe centrul terenului.


04:34 Două game-uri și-a permis să fie împrăștiată, Serena. Mezina Williams intră în teren și o sufocă pe Monica, forțată astfel să greșească. 2-2.


04:29 Larry Ellison privește alături de John McEnroe game-ul maraton de zece minute care o ajută pe Serena să schimbe în sfârșit zero-ul din dreptul său pe tabelă. Monica face ravagii cu scurta și cu mingile în picioarele Serenei, dar prima minge a americancei este eficientă și după o șansă de dublu break ratată, Niculescu cedează.


04:20 Super-Moni deschide meciul împotriva liderului mondial cu break! Serena va ține minte cu siguranță acest debut de meci, care îi strică premierea emoțioantă din partea publicului californian.


04:17 VICTOR(IE) HĂ‚NESCU! 6-3, 6-4! Românul încheie en-fanfare primul meci pe tabloul principal al unui turneu ATP în 2015: game alb pe propirul serviciu, cu serviciu eficient și agresivitate în raliu. 70 de minute de vis pentru jucătorul de 33 de ani!


04:13 Iujnîi amână deznodământul meciului, salvând două mingi de meci avute de Hănescu. 5-4. Și vedem un game din meci la televizor!


04:06 Victor rămâne fără greșeală la serviciu, chiar dacă are de salvat o minge de break! 5-3 și mai are nevoie de un singur game pentru calificarea în turul doi al turneului Masters 1.000 de la indian Wells,


04:03 Tic-tac, ora revenirii Serenei Williams a sosit! Centralul de la indian Wells o primește cu multă căldură pe mezina familiei Williams.


04:00 Hănescu împinge game-ul șapte al setului doi în prelungiri, forțând egalitatea, însă Iujnîi evită „dezastrul” unui al doilea break. 4-3 pentru român.


03:50 Iujnîi nu se simte deloc bine la Indian Wells. Rusul nu a mai câștigat vreun meci din 2008, iar în total, are doar patru victorii, în opt participări. Rusul educe din diferență, 2-3, pe propriul serviciu, dar Victor a fost până acum perfect la serviciu, neoferindu-i adversarului nici măcar o minge de break. iată și mesajul lui Vlad, rămas alături de noi, în secțiunea „Comentarii”: „SUPER!!! Dacă servește ca până acum, câștigă meciul fără probleme”


03:46 BREAK HĂ‚NESCU! Victor merge ceas, reușind un nou break, la capătul primelor 40 de minute de joc. Dacă se grăbește puțin, ar putea câștiga înainte de startul meciului de pe Central, Williams – Niculescu! 2-1


03:36 SET VICTOR HĂ‚NESCU! 6-3! 28 de minute îi sunt sufieciente lui Victor pentru a-și adjudeca primul set. Românul are aproape zece procente în plus la mingile jucate cu primul serviciu, dar și la punctele câștigate cu fiecare serviciu: 83% față de 75% mingi câștigate cu primul servciu și 62% față de 50%, puncte câștigate cu serviciul doi.


03:30 În timp ce Hănescu a pornit ca din tun în partida cu Iujnîi, fanii se adună pentru meciul Serena Williams – Monica Niculescu.


03:28 VICTOR CONFIRMĂ‚ BREAK-ul, pe propriul serviciu, 5-2! va trebui să servească pentru primul set, întrucât Iujnîi salvează game-ul pe servciu în care din nou, a pierdut primul punct.


03:24 BREAK HĂ‚NESCU! Victor preia inițiativa în game și conduce cu 15-0, apoi 30-15. Iujnâi are un scurtcircuit la serviciu, după ce arbitrul de linie indică rar întâlnita greșeală de picior și îi oferă două șanse de break românului, cu o dublă greșeală. Victor convertește primul punct, pe serviciul doi al adversarului și se desprinde pe tabelă, 4-2.


03:20 Succesiune de game-uri fără probleme pe propriul serviciu pentru Hănescu și Iujnîi. procentajul primei mingi în teren este similar, Hănescu având un plus net doar la ași, acolo unde, în trei game-uri, a punctat de patru ori în rubrica statisticii. 3-2 pentru român, la startul partidei cu numărul zece împotriva „militarului” iujnîi


03:08 Debut ferm pentru Victor Hănescu, la revenirea pe tabloul principal al unui turneu Masters, cu un game alb pe propriul serviciu. 1-0 în debutul partidei cu Iujnîi


03:05 Dacă trece de Mihail Iujnîi, Victor Hănescu își va egala cea mai bună performanță pe cimentul californian: de cinci ori a jucat bucureșteanul în turul secund.


02:46 Undă verde pentru Victor Hănescu. Duelul românului cu Mihail Iujnîi poate începe pe terenul 2, după ce Varvara Lepchenko, favorită 26, s-a impus în minimum de seturi în fața conaționalei Sachia Vichery, 6-4, 6-1 și va juca în turul următor împotriva Simonei Halep.


02:45 Simona Halep încă nu poate uita înfrângerea de la Australian Open: „Lovitura de dreapta nu mi-a funcționat bine la început. (n.r. – Gavrilova) joacă foarte dur. Aleargă mult și se apără bine. Uneori, trebuie doar să dai tot ce ai și să te strecori în meci. În Australia, am pierdut acel meci împotriva Makarovei și nu am luptat până la capăt. Am fost foarte supărată la finalul partidei și mi-am spus că este ultimul meci din cariera mea în care nu lupt”, a mărturisit Simona la conferința de presă, aducând în discuție turneul de la Antipozi fără a fi întrebată despre el.


02:23 Exercițiu de imaginație: cum ar arăta jocul Monicăi Niculescu și cu un rever tăiat? „aș fi Fabrice Santoro și nu, Santoro e unic!” a povestit „Moni” in același interviu pentru Sports Illustrated


02:17 Lucru rar pentru Rafael Nadal: victorie în 52 de minute, ce-i drept, la dublu. După titlul câștigat la Doha, în „team Rafico”, alături de Pico Monaco, „Matadorul” face pereche cu un conațional de 23 de ani, Pablo Carreno Busta. Cei doi s-au impus lejer, 6-2, 6-1, împotriva cuplului Pablo Cuevas / David Marrero. Deja doi dintre cei șase campioni de Grand Slam din probele de simplu înscriși la start merg în turul doi al tabloului de dublu de la Indian Wells.


02:15 De partea cealaltă, Monica „Slice” Niculescu a vorbit, într-un amplu interviu Sports Illustrated, despre felul în care a capătat obișnuința de a lovi mingile tăiat cu forehandul: „la patru ani, nu îmi plăcea să joc slice. La patru ani, jucam normal. La nouă ani am început să schimb. Cei din jurul meu loveau atât de tare, iar eu nu aveam antrenor. Așa că am început să lovesc cum îmi venea mai ușor. Pentru mine, este foarte confortabil. Este aceeași situație ca pentru cei care lovesc cu topspin toată viața. Am început să joc așa și am ajuns campioană europeană. Am câștigat în multe turnee ITF și eram a patra în clasamentul junioarelor. Funcționa și atunci am continuat să lovesc la fel„, i-a mărturisit Monica jurnaistei Courtney Nguyen.


02:00 Intrăm puțin în atmosfera super-duelului Serena Williams – Monica Niculescu: „este timpul să-mi rescriu istoria„, anunță liderul mondial, înaintea meciului care nu va începe înainte de ora 04:00, ora României, chiar dacă Rafael Nadal și Pablo Carreno Busta sunt expeditivi pe Central, luând avantaj de un set și 3-0, în 40 de minute în fața perechii Pablo Cuevas / David Marrero.


01:50  Djokovic știe câteva secrete din fotbal și, clar, nu se teme că ar putea să se ardă la soare. Altfel, n-ar fi singurul membru al echipei cu tricoul lăsat la vestiare. 


01:37 Simona Halep i-a dedicat victoria din turul întâi de la Indian Wells vărului său, Nicia Arghir, găsit spânzurat în locuința sa din Constanța, la începutul acestei săptămâni: „Este o situație dureroasă pentru toată lumea, pentru mine și pentru familia mea. Am vrut să joc acest turneu pentru că el iubea tenisul. A jucat și el mulți ani. Am decis să vin aici, pentru că a fost puțin mai ușor să trec peste această situație. Vreau să îi dedic acest meci, pentru că iubea tenisul și pentru că era foarte talentat„. Mesaj și pentru fani: „trebuie să le arăți că lupți pentru fiecare punct„.


01:30 Știați că la Indian Wells, puteți vedea din fața calculatorului chiar și antrenamentele jucătorilor favoriți? Acum, în direct, Federer.


01:15 După Murray, la dublu intră și Rafael Nadal! Meciul de pe Central care precede duelul Monicăi Niculescu cu Serena Williams.


01:05 Singurele amintiri frumoase de la Indian Wells pentru fanii, dar mai ales pentru fanele lui Horia Tecău, răman… fotografiile inedite de la antrenament. Iată instantaneul surprins de Neal Trousdale:


00:59 România rămâne cu un singur reprezentant pe tabloul masculin de dublu – Florin Mergea, alături de Dominic Inglot, „D&D” având la rândul lor un meci inedit, cu un alt cuplu format din jucători de simplu – Robredo / Troicki. Cei doi joacă duminică dis-de-dimineață (în România), meciul lor fiind programat ultimul pe Terenul 9.


00:55 Horia Tecău spune adio turneului de la Indian Wells, după o oră și 21 de minute în care, alături de Jean Julien Rojer, nu a găsit răspunsul potrivit împotriva perechii Andy Murray / Thanasi Kokkinakis, învingătoare cu scorul 6-3, 7-5.


00:50 BREAK MURRAY / KOKKINAKIS, 6-5 și serviciul pentru calificarea în turul II. Rojer își pierde serviciul în cel mai nefericit moment, ducându-i pe adversari la patru puncte de victorie.


00:35 „Men in black power!” Au cam dat-o în bară cu alegerea vestimentară – tricouri negre într-o zi atât de călduroasă în California, dar pe teren au ceva în plus: Murray și Kokkinakis repară eroarea din game-ul patru și câștigă contra serviciului, pentru 3-4.


00:30 Și scorul devine rapid 4-1. Înainte de meciul de dublu, Murray a tras de fiare.


00:24 BREAK Tecău-Rojer! A doua revenire a zilei, „a la Halep”? 3-1 pentru Horia și Juls în setul doi.


00:11 „Am avut emoții la început de meci, Gavrilova a jucat mult mai bine decât mine. În setul doi, am încercat să fiu mai relaxată”, a rezumat meciul din turul doi Simona Halep, pentru spectatorii de pe terenul 3.


00:07 SET MURRAY / KOKKINAKIS, 6-3. Tecău și Rojer au avut trei oportunități de break, dar nu au putut concretiza în duelul cu Murray și Kokkinakis. Specializați pe proba de dublu, Horia și Juls au probleme în majoritatea meciurilor în care întâlnesc jucători de simplu.


23:53 Vești proaste de pe terenul 6: Murray și Kokkinakis reușesc break-ul împotriva cuplului Tecău/Rojer și se distanțează la 4-2.


23:47 Victorie Simona Halep! 2-6, 6-1, 6-2! Simona a trecut cu bine testul primului meci de la Indian Wells: de îndată ce a prins ritmul meciului, a crescut constant, finalizând revenirea cu un ultim break pe serviciul Gavrilovei, cea care nu a rezistat mental în partidă decât un singur set.


23:41 Simona face spectacol cu un passing de rever lovit din alergare, care prinde milimetric tușa și ne arată exact care este diferența dintre Simona setului 1 și cea care acum se află la un game de turul 3.


23:35 Ne uităm și pe terenul 6, acolo unde Horia Tecău și Jean-Julien Rojer încep la retur partida împotriva cuplului Murray / Kokkinasis.


23:31 Fanii veniți cu steaguri românești la Indian Wells, ca și la Dubai, au motive de bucurie: Simona este necruțătoare cu returul și se desprinde 3-1. Interesant este că cei care oferă update-uri pe contul oficial de Twitter al turneului din California au scris despre primul set luat de Gavrilova, nu și despre revenirea Simonei.


23:25 Cele 22 de erori neforțate din setul doi se văd în reacțiile reprezentantei Rusiei, care începe să semene pe teren cu Fabio Fognini. Spre deosebire de italian, are mai multă grijă de rachetă: dă cu racheta de pământ de la câțiva centimetri de ciment. Simona tace și face și are deja 2-1 în decisiv.


23:09 Simona egalează la seturi, 6-1: Pentru a doua oară în acest sezon, Victor Ioniță se dovedește a fi un mobilizator bun și un sprijin important pentru Halep. Simona a închis ușor-ușor robinetul greșelilor, în timp ce Gavrilova nu a găsit replică penru răspunsul româncei. Și, iată și un model bun de urmat pentru Simona: Serghei Stakhovsky a jucat excelent pe final de meci, pentru a completa o revenire spectaculoasă.


22:59 Schimbare majoră pe teren: dacă la începutul setului, cea care suferea vizibil ca joc și dădea semne de frustrare era Simona, acum, la 1-4 și deficit de două break-uri, Gavrilova trebuie să înceapă să se loveasca cu palma peste frunte și să gesticuleze nervoasă, cum a făcut-o Simona. Convocarea antreorului este primul pas.


22:53 Gavrilova începe să greșească și pare mai atentă la ceea ce se întâmplă înafara terenului: unul dintre copiii de mingi și-a ocupat poziția la fileu după începutul punctului, iar Daria a cerut imediat întreruperea schimbului. Arbitra i-a dat dreptate, însă nu este un semn bun pentru rusoaică, nici pentru turneul care are pretenția de a fi cel mai bun turneu Premier Mandatory din calendarul WTA.


22:41 Așa a pierdut Simona primul set: 19 greșeli neforțate. Același trend îl regăsim și în game-ul în care Halep ar fi trebuit să confirme break-ul din debutul actului secund și tabela, în loc să arate 2-0, indică egalitate la 1.


22:38 Întrebarea firească: surpriză la orizont? Răspunsul dat deocamdată de Gavrilova este „nu”, pentru că tânăra rusoaică se sperie parcă de avantajul luat pe tabelă și face cadoul primul game Simonei, cu două duble greșeli.


22:33 SET Gavrilova. 6-2. Intervenția lui ioniță nu își face efectul instantaneu: Simona pierde primul set pe o dublă greșeală, a doua la minge de break pentru adversară a partidei.


22:28 Patru game-uri consecutive pentru Gavrilova o determină pe Simona Halep să îl convoace pe teren pe Victor Ioniță, pentru o mică ședință. Tehnicianul care, ne amintim, a fost extrem de eficient în a-i trasa tactica de joc Simonei, la Dubai, în partida cu Pironkova, i-a sugerat favoritei trei să forțeze mai puțin, și la retur și în raliu: „la un metru de linia de fund este ok”. Serviciul este singura parte a jocului care l-a mul’umit pe tehnician.


22:24 Break Gavrilova. Rusoaica câștigă un game uriaș pe serviciul Simonei, care este dependentă de prima minge: salvează trei oportunități de break ale Dariei cu serviciul întâi, însă în raliu, Gavrilova egste cu un pas în față.


22:15 Gavrilova este agresivă în acest debut de meci: cu serviciul doi, prin venirea la fileu, iar Simona încă nu și-a reglat ținta, seria greșelilor fiind mai lungă decât cea a reușitelor.


22:10 Re-break Gavrilova. Schimburile de mingi prelungite din finalul game-ului de serviciu al Simonei se încheie cu atac greșit al constănțencei, iar Gavrilova își trece și ea în cont un prim break. 2-2.


22:02 Break Simona! Multe cifre 3: Favorita 3 a turneului rupe ritmul în game-ul cu numărul 3 pe terenul 3, într-un game în care Gavrilova nu a jucat de trei ori cu serviciul doi și i-a oferit reprezentantei noastre două duble greșeli.


21:55 Gavrilova deschide meciul cu serviciul. 1-0 și întrebarea adresată unui fan al Simonei, pe Twitter, este potrivită: „aveți steagul cu halepeno pregătit?”


21:48 Simona, cameleonică la antrenamente. În duelul cu rusoaica Gavrilova, Halep revine la un echipament „clasic”, cu deja tradiționala culoare mov, care i-a purtat noroc la Dubai. La antrenamente, a fost mult mai creativă, schimbând pe bandă rulantă tricourile: Simona a trecut de la mesaje motivaționale la texte care au aprins imaginația fanilor. Nu a lipsit nici piesa din colecția „Halepeno”.


21:39 Terenul 3 o așteaptă pe favorita 3! Donald Young s-a impus, 6-3, 6-4, în meciul de debut de pe terenul pe care este programată partida Simona Halep – Daria Gavrilova.


Simona Halep și Monica Niculescu joacă fiecare împotriva unor adversare pe care nu le-au mai întâlnit în carieră. Dacă de regulă, Simona ne-a obișnuit cu prezențele pe arena principală, rolurile s-au inversat astăzi: întreaga lume a tenisului așteaptă cu sufletul la gură revenirea Serenei Williams la turneul care i-a adus prima victorie în circuitul WTA, iar Monica Niculescu se va afla la primire.

Monica are o misiune aproape imposibilă în fața jucătoarei care în ultimele luni a arătat clar că își dorește un parcurs bun la Indian Wells și a demonstrat o dată în plus, la Australian Open, că atunci când își propune un obiectiv și țintește un trofeu, îl poate obține, indiferent de forma anterioară. Serena revine la Indian Wells fără meciuri în picioare, cu un singur turneu oficial în 2015 și după un abandon înaintea startului celui de-al doilea meci pe care ar fi trebuit să îl joace la simplu, în Fed Cup.

Simona Halep începe campania de la indian Wells cu un meci la îndemână, pe hârtie. Constănțeanca scapă de stresul de a avea o jucătoare mai înaltă în față, Daria Gavrilova fiind cu doi centimetri mai scundă decât Halep. Piatra de încercare pentru Simona este însă gestionarea unui context complicat: este primul meci oficial după accidentarea la coaste, care a ținut-o înafara tabloului, la Doha – o problemă cu care eleva lui Victor Ioniță nu s-a mai confruntat în carieră și un șoc emoțional produs de decesul din familie -vărul său primar.

Indian Wells este turneul revenirii pentru Victor Hănescu: ajuns la 33 de ani, tricolorul joacă primul tablou principal într-un concurs ATP în 2015 și este la primul Masters disputat, după un an, în 2014 el fiind prezent în primul tur al unui turneu de această categorie doar în două rânduri, în circuitul american de primăvară, la Indian Wells și Miami.

Singurul reprezentant în proba de dublu care evoluează astăzi, Horia Tecău simte din plin spiritul unui turneu de 1.000 de puncte care, întins pe două săptămâni, le permite jucătorilor de top din proba de simplu să se distreze și să se antreneze la dublu. Pe tabloul dominat de gemenii Bob și Mike Bryan se regăsesc șase campioni de Grand Slam din proba de simplu (Federer, Nadal, Murray, Del Potro, Wawwrinka, Cilic), singurul nume greu care stă departe de concursul pe echipe fiind sârbul Novak Djokovic. Tecău și Rojer îi vor vedea de partea cealaltă a fileului pe Andy Murray și Thanasi Kokkinasis, iar meciul se anunță dificil, dacă ne gândim la faptul că la Australian Open și Horia și Juls s-au plâns de jocul nonconformist, de pe linia de fund, propus de Fognini și Bolelli.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Copiii Adrianei Bahmuțeanu nu vor să o vadă! Ce a descoperit Protecția Copilului în telefoanele micuților
Copiii Adrianei Bahmuțeanu nu vor să o vadă! Ce a descoperit Protecția Copilului în telefoanele micuților
Haos! Mike Tyson l-a pălmuit pe Paul înaintea luptei: ”S-a terminat cu vorba” / ”Lovești ca o fetiță”. De la ce a pornit
Haos! Mike Tyson l-a pălmuit pe Paul înaintea luptei: ”S-a terminat cu vorba” / ”Lovești ca o fetiță”. De la…
Văduva lui Silviu Prigoană îi dă replica Adrianei Bahmuțeanu:
Văduva lui Silviu Prigoană îi dă replica Adrianei Bahmuțeanu: "Copiii nu vor să o vadă: «"Știm ce i-ai făcut lui…
Giani Kiriță dă scorul exact la România – Kosovo și spune pe cine vrea în atac: „Poate să dea și gol!”
Giani Kiriță dă scorul exact la România – Kosovo și spune pe cine vrea în atac: „Poate să dea și…
Cutremur în fotbalul românesc! Încă o echipă este pe cale de dispariţie: „Am adus bani de acasă”
Cutremur în fotbalul românesc! Încă o echipă este pe cale de dispariţie: „Am adus bani de acasă”
Bogdan Cosmescu, reacţie vehementă după ce un oficial a ieşit la atac în ”Războiul stelelor”: ”Se iroseşte la Clubul Armatei. Să se apuce de scris poveşti”
Bogdan Cosmescu, reacţie vehementă după ce un oficial a ieşit la atac în ”Războiul stelelor”: ”Se iroseşte la Clubul Armatei.…
Cum să cureți eficient caloriferele. Trucuri simple pentru a îndepărta praful și murdăria dintre elemenți
Cum să cureți eficient caloriferele. Trucuri simple pentru a îndepărta praful și murdăria dintre elemenți
Se ÎNCHID granițele în Europa, înainte de sărbători! Măsura INTRĂ în vigoare pe 9 decembrie 2024
Se ÎNCHID granițele în Europa, înainte de sărbători! Măsura INTRĂ în vigoare pe 9 decembrie 2024
BANCUL ZILEI. Ardeleanul: – Domnule doctor, m-o tot durut capul şi mi-o zis cineva că varza murată ar fi foarte bună…
BANCUL ZILEI. Ardeleanul: – Domnule doctor, m-o tot durut capul şi mi-o zis cineva că varza murată ar fi foarte…
Vremea 18 noiembrie - 16 decembrie 2024. Mai cald la început de săptămână, apoi răcire. Ninsori și viscol la munte
Vremea 18 noiembrie - 16 decembrie 2024. Mai cald la început de săptămână, apoi răcire. Ninsori și viscol la munte
GENIUL matematician, forțat să se CASTREZE chimic pentru că...
GENIUL matematician, forțat să se CASTREZE chimic pentru că...
Apelul făcut de milionarul român de doar 28 de ani: Am foarte mare nevoie de voi
Apelul făcut de milionarul român de doar 28 de ani: Am foarte mare nevoie de voi
Adriana Bahmuțeanu vrea să deschidă succesiunea lui Prigoană! Revendică 1/2 din averea lui Silviu : o vilă, un Rolls și…
Adriana Bahmuțeanu vrea să deschidă succesiunea lui Prigoană! Revendică 1/2 din averea lui Silviu : o vilă, un Rolls și…
România a pierdut un mare actor. Durere de nestins după moartea sa: Ne rămân amintirile
România a pierdut un mare actor. Durere de nestins după moartea sa: Ne rămân amintirile
Mihaela Prigoană rupe tăcerea. Adevărul despre...
Mihaela Prigoană rupe tăcerea. Adevărul despre...
Avem testamentul lui Silviu Prigoană. Ce primesc Adriana Bahmuțeanu și celelalte foste soții
Avem testamentul lui Silviu Prigoană. Ce primesc Adriana Bahmuțeanu și celelalte foste soții
Tastatura ce schimbă jocul în materie de personalizare
Tastatura ce schimbă jocul în materie de personalizare
FRF, reguli de conduită pentru spectatori la meciul România-Kosovo: Scandările cu conţinut xenofob, rasist, naţionalist, interzise
FRF, reguli de conduită pentru spectatori la meciul România-Kosovo: Scandările cu conţinut xenofob, rasist, naţionalist, interzise
Un jurnalist britanic dă verdictul noului DUSTER 2024: Merită să-l cumperi?
Un jurnalist britanic dă verdictul noului DUSTER 2024: Merită să-l cumperi?
Copiii lui Silviu Prigoană anunță că regretatul afacerist a fost deja înmormântat. Mesajul lui Honorius și al lui Silvius
Copiii lui Silviu Prigoană anunță că regretatul afacerist a fost deja înmormântat. Mesajul lui Honorius și al lui Silvius
×